Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/winnicap/domains/podlubuskimsloncem.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/winnicap/domains/podlubuskimsloncem.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/winnicap/domains/podlubuskimsloncem.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Nasze wino - Winnica Pod Lubuskim Słońcem

FORGOT YOUR DETAILS?

Świetnie zrównoważone z subtelnie użytą beczką z węgierskiego dębu przez 6 miesięcy  wino z odmian acolon, monarch i cabernet cortis z 2015 rokuBardzo soczyste, pełne nut dojrzałych wiśni i śliwek, przy tym lekko ziemiste, o niezłej, wypełniającej usta materii.

Dzięki swej rześkości i średniej koncentracji będzie znakomitym partnerem dla pieczonego drobiu (kurczak, a jeszcze lepiej kaczka, indyk, bażant, gęś), potraw z grzybów i tych wyraźnie doprawionych ziołami. Poradzi sobie z wędzoną szynką i kiełbaskami z dodatkiem papryki (choć nieprzesadnie pikantnymi). Świetne z pizzą (szynka, salami) i makaronem z mięsnym ragout.

Wino wyprodukowano metodą tak zwanego “mieszanego nasadzenia” czyli Gemischter Satz.

Srebrny medal na Ogólnopolskim Konkursie Win w Zielonej Górze 2018

Temp. podawania: 17-19st. C

cena:80zł

Zasady przechowywania:  w ciemnym miejscu, poniżej 12 st.C w pozycji poziomej

Wino dostępne do kupienia w winnicy – proszę o kontakt tel.

Dłużej dojrzewający w węgierskiej dębowej baryłce (9 miesięcy) kupaż acolona, monarcha i caberneta cortis z 2015 roku z wyraźną nutą beczkową objawiającą się w delikatnym aromacie kawy, wosku i korzennym niuansie. Nos jest soczysty, pełny i świetnie zrównoważony. Usta zaskakują lekkością materii, sporo w nich akcentów owocowych (dojrzałe wiśnie) i korzennych, czuć też wyraźnie 9-miesięczne dojrzewanie w beczce.

To soczyste, rześkie wino sprawdzi się w nieśmiertelnym zestawie pasta & pizza (w obu przypadkach z mięsnymi dodatkami), z grillowanymi kiełbaskami, kaszanką czy wieprzowym pörköltem.

Wino wyprodukowano metodą tak zwanego “mieszanego nasadzenia” czyli Gemischter Satz.

Temp. podawania: 17-19st. C

cena:80zł

Zasady przechowywania:  w ciemnym miejscu, poniżej 12 st.C w pozycji poziomej

Wino dostępne do kupienia w winnicy- proszę o kontakt tel.

Niestety ten SEKT już jest niedostępny w sprzedaży- można go będzie spróbować na wybranych degustacjach na winnicy.

Na kolejny sekt zapraszam przed sylwestrem 2019.

“Musiak powstał metodą tradycyjną z zebranych w 2015 roku gron seyval blanc. Partia, która znalazła się w sprzedaży (230 sztuk), leżakowała nad osadem  ponad 15 miesięcy, pozostałych 170 butelek wciąż dojrzewa – i dobrze, bo w próbowanym przeze mnie winie cały czas wyczuwa się spory potencjał.

A oprócz niego przyjemne, dość długie musowanie i dobre owocowe aromaty (jabłka, biała brzoskwinia, odrobina gruszki), którym w ustach towarzyszą także nuty drożdżowe. Na papierze wino ma idealny balans (ok. 8 gramów zarówno po stronie cukru resztkowego jak i kwasowości), w praktyce przeważa wyraźnie kwasowe zakończenie i zdecydowanie wytrawny charakter. Jak wspomniałem wcześniej – wciąż wyczuwa się tu spore możliwości, z pewnością za jakiś czas spróbuję wina z drugiej partii” Maciej Nowicki z Winicjatywy tak opisał ten sekt (https://winicjatywa.pl/lubuskimi-gwiazdami-sekt-2015/)

Leżakowanie 15 miesięcy nad osadem

Temp. podawania: 7-9st. C

Zasady przechowywania:  w ciemnym miejscu, poniżej 12 st.C w pozycji poziomej

bialeDelikatny, subtelny, ale też znakomicie zrównoważony kupaż równych części odmian bianca i innych aromatycznych odmian z 2017 roku. Zapachem przywodzi na myśl muszkaty – sporo w nim aromatów kwiatów czarnego bzu, pieprzu, świeżych, deserowych winogron. Na podniebieniu wino jest bardzo lekkie, przy tym aromatyczne i bardzo harmonijne.

Jego wytrawność i rodzaj aromatów sprawiają, że będzie się dobrze łączyć z daniami szczodrze doprawionymi świeżymi ziołami, takimi jak kolendra, koperek czy mięta. Sprawdzi się z kozim twarożkiem, sałatami, z kurczakiem czy indykiem na zimno. 

Wino wyprodukowane metodą tzw. “mieszanego nasadzenia” czyli Gemischter Satz.

Wino ma osad w postaci kamienia winnego- nie było odkwaszane chemicznie.

temp. podawania: 6-8st. C

cena:50zł

zasady przechowywania: w ciemnym miejscu, poniżej 12 st.C w pozycji poziomej

Wino dostępne do kupienia w winnicy – proszę o kontakt tel.

Eteryczny i zwiewny jak piórko kupaż z 2016 roku oparty na hibernalu, z dodatkiem seyval blanc. Wino krynicznie czyste, rześkie i aromatyczne. Pachnie gryczanym miodem; na podniebieniu sienne, łąkowe, bardzo subtelne. Przy swej lekkości zachowuje świetną energię, jest orzeźwiające i soczyste.

Sprawdzi się z delikatnymi przekąskami na bazie świeżych serów, a także z niezbyt intensywnie doprawionymi sałatami. Jest też doskonałym winem na aperitif.

Wino wyprodukowane metodą tzw. “mieszanego nasadzenia” czyli Gemischter Satz.

temp. podawania: 6-8st. C

cena:50zł

zasady przechowywania: w ciemnym miejscu, poniżej 12 st.C w pozycji poziomej

Wino dostępne do kupienia w winnicy – proszę o kontakt tel.

TOP